Nike Air Max 97 SE Corduroy Panache Dames


Corduroy is meestal geen materiaal dat wordt aangetroffen als stof voor sneakers.

 

De textuur en het gewicht maken het namelijk meer geschikt voor een vintage jas of een broek…

 

Maar toen Sean Wotherspoon’s in Corduroy geklede Air Max 97/1 de revolutionaire ontwerpwedstrijd RevolutionAir Design Competition,won, wist Nike dat het een kans had om te profiteren van deze mogelijk nieuwe trend.

 

Met de Air Max 97, de Air Max 95 en de Air Force 1 herovert de gloednieuwe “Corduroy” collectie de harten van de fans met hun felle kleuren en het luxe materiaal.

 

Corduroy is aanwezig op zowel de elementen van de bovenkant van elke sneaker als op de binnenbekleding, die de drager nog meer comfort dan normaal biedt.

 


 

Kleurstelling & Stijl

Een warme blauwe tint is verantwoordelijk voor het retro-materiaal op het bovendeel, terwijl de eerder genoemde voering in wit uitgevoerd is.

 

Voor de hardcore fans van Air Max doet de colorway denken aan de speciale editie uit 2006 ter ere van het 25-jarig jubileum van Finish.

 

Vind jij de Nike Air Max 97 Corduroy Pack over-the-top? Of is deze kleurstelling gewoon “te gek” en zou het een van de beste colorways in 2018 kunnen zijn?

 

De Air Max 97 zelf is natuurlijk ook ongeveer net zo iconisch als mogelijk. Sinds de heropleving van vorig jaar zijn talloze stijlen vrijgegeven, maar niet zo interessant als deze naar onze mening. De gebruikte materialen en de kleurstelling maken deze écht uniek.

 

Net als de hybride Air Max 97/1 van Sean Wotherspoon is dit model voorzien van corduroy, dat zich uitstrekt over de tong en de zijwanden.

 

En als je dat nog niet opvallend genoeg vond, voegt Nike stukken fluorescerend geel en rood en blauw toe aan de zijkant.

 

Om het uiterlijk compleet te maken, zit een crèmekleurige middenzool onder de voet met een opvallende rode Air Max Unit die van de ene tot de andere voet loopt.

 

 


 

Bekijken/Bestellen

Check ze hier om direct alle prijzen te vergelijken.

Of bestel hier bij BSTN.

Of bestel hier bij SizeOfficial.

 


 

Gegevens

Naam: Nike Air Max 97 SE Corduroy Panache
Releasedatum: 17 mei 2018
Colorway: Sail/Arctic Pink/Racer Blue

 


[et_bloom_inline optin_id=”optin_3″]


Afbeeldingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Video

Nike Air Max 97 SE Corduroy Panache Dames

 

Over Olaf

Olaf heeft Sneakerwijzer opgericht in 2015. Liefhebber van veel Old-Skool-Sneakers, o.a. All Stars en Vans. Doet er alles aan om het shoppen naar nieuwe sneakers zo leuk en makkelijk mogelijk voor je te maken!